CXFS Shared Filesystem

Ostali članci u kategoriji:

Pregled

CXFS pruža bezkompromisno dijeljenje podatka, pojačava tijek rada te smanjuje troškove u data-intensive okruženjima. Kao najbrži SAN datotečni sustav za dijeljenje podataka na tržištu, otklanja duplicirane podatke te skraćuje vrijeme potrebno za pokretanje i prebacivanje velikih datoteka preko mreže. CXFS značajno povećava produktivnost u sustavima koji kroz više radnih procesa dijele veliku količinu podataka. Uz CXFS potrebno je manje vremena i novca za završetak projekata te omogućava jednostavnije upravljanje.

Funkcija

SAN pruža direktnu i brzu fizičku povezanost između više host i diskovnih sustava za pohranu podataka. CXFS daje softversku inftastrukturu i omogućava simultani pristup pohranjenim podacima na način da su veliki podaci dijeljeni, nisu premješteni i svi sustavi imaju direktan pristup do svih podataka. Uska grla uzrokovana sporim, zagušenim mrežama ili preopterećenim file serverima sada su prošlost. Od sada serveri mogu u potpunosti iskoristiti propusnost SAN sustava za čitanje/pisanje podataka direktno sa/na diska gdje se nalaze.

Prednosti

Iz razloga što se koristi SAN infrastruktura, CXFS može pružiti veće I/O performanse i propusnostod bilo koje druge mreže sa data-sharing mehanizmom kao što su NFS i CIFS. Temeljen na XFS file sustavu, CXFS nudi sljedeće prednosti i mogućnosti:

  • 64-bitna skalabilnost podržava datoteke veličine do 9 milijuna terabajta i datotečne sustave do 18 milijuna terabajta
  • brzo dijeljenje podataka bez mount-anja na mrežu ili kopiranja podataka među svim glavnim operativnim sustavima (IRIX, Sun Solaris, IBM AIX, Windows, 32-bitni Linux, 64-bitni Linux, Mac OS X te ostali Unix)
  • najbrže performanse na tržištu omogućava visoko optimizirana tehnologija privremene pohrane
  • velika dostupnost s automatiziranim otkrivanjem gešaka i oporavkom
  • centralizirani, intuitivni alati za upravljanje temeljeni na Java-i
  • POSIX ne zahtjeva promjene kod aplikacija

XFS Filesystem

Za SGI sustave, od desktop radnh stanica pa sve do superračunala, XFS predstavlja datotečni sustav nove generacije. XFS pruža punu 64-bitnu sliku mogućnosti. Vrlo je skalabilan i jednostavan za upravljanje vrlo velikih datoteka i datotečnih sustava koji rastu i prerastaju u „exabajte“.

Saznajte više....

CXFS Shared Filesystem - Datasheet